0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sune Elskær
Foto: Sune Elskær
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Femte og sidste afsnit af Kongerækkens podcastserie om Kejsertyskland og kolonierne: Tilbagelevering af kunst

Afkolonisering og racisme er i dag emner, der optager både de vestlige samfund og de tidligere kolonier. Malerne Kirchner og Nolde var centrale figurer i den gryende interesse for de koloniseredes kulturer. Især Nolde lider under et blakket ry i dag – men hvordan skal vi egentlig forholde os til tidligere tiders overgreb?

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kongerækken hos Politiken Historie

Kejsertyskland og kolonierne #5: Afkolonisering og tilbagelevering af kunst
Kejsertyskland og kolonierne #5: Afkolonisering og tilbagelevering af kunst

Henter…

Enorme mængder kunst blev købt eller stjålet i de europæiske kolonier, en problemstilling, der vækker stærke følelser i dag. Men mennesket har altid taget kunstgenstande fra hinanden. Så skal man begynde at levere genstande tilbage? Diskussionen trækker tråde også til vores eget hjemland.

Europæiske kunstneres optagethed af de fremmede kulturer er også genstand for debat. En maler som Nolde kritiserede for eksempel den tyske kolonisering af fremmede områder, men endte senere med at støtte det nazistiske regime. Så kan vi godt i dag beundre Noldes kunst uden at hylde hans holdninger?

Dette er sidste afsnit i Kongerækken hos Politiken Histories nye podcastserie om racisme i kunst og samfund i det 19. og 20. århundredes Tyskland.Dette er det fjerde ud af fem afsnit i Kongerækken hos Politiken Histories nye podcastserie om racisme i kunst og samfund i det 19. og 20. århundredes Tyskland.

Serien udkommer i samarbejde med Statens Museum for Kunst. Politiken Historie har haft fuld redaktionel frihed.

Læs mere:

Annonce

Forsiden