0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Ytournel
Tegning: Philip Ytournel
Antikkens Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antikkens Rom #9: Farligt job - på blot et år måtte kejser efter kejser lade livet

Byen på de syv høje har haft stor betydning for vores samfund og kultur, og i en todelt serie gennemgår Kongerækken Roms udvikling fra de blodige myter om byens oprindelse over storhedstiden til imperiets dramatiske fald.

Antikkens Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kongerækken hos Politiken Historie

Hør podcast: Farligt job - Vitellius
Hør podcast: Farligt job - Vitellius

Henter…

Det gik stærkt i det såkaldte ‘Firkejserår’. Efter Neros død tog den aldrene Galba magten, men han blev straks upopulær, og et oprør anført af Vitellius brød ud. Inden opstanden nåede til Rom, blev Galba dog myrdet af endnu en rival, Otho, der herefter blev kejser.

Han forsøgte at mægle med Vitellius, men den fremstrakte hånd blev afvist, og Otho gjorde efter et nederlag på slagmarken nederlag.

Da Vittelius satte sig på magten i Rom blev han udfordret af Vespasian, og efter et sammenstød mellem deres hære i Cremona kunne Vespasian i år 69 lade sig hylde til kejser i Rom.

Den nye kejser indvarslede en mere stabil periode i Roms historie, men trods sit ry for at være en kedelig rad, indledte han i 72. e.Kr. byggeriet af amfiteatret Colosseum, som i dag er det ultimative symbol på antikkens Rom.

Idé, optagelse, tilrettelæggelse og produktion: Anders Olling og Hans Erik Havsteen

Annonce