0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Holger Damgaard
Foto: Holger Damgaard

Kuriosa: Har du hørt om det blicherske fodbolddynasti?

Du kender Laudrup-dynastiet, men vidste du, at forfatteren St. St. Blichers barne- og oldebarn begge spillede på fodboldlandsholdet?

FOR ABONNENTER

Det er desuden blevet fortalt, at han scorede på 27 straffespark i træk, og at det endelig lykkedes en målmand at redde et af hans skud, var det kun fordi, Blicher gled i græsset i skudøjeblikket og derfor ramte målmanden lige i maven. Ifølge den noget farverige anekdote, der tilskrives hans søn, måtte den stakkels HIK-målmand herefter bæres fra banen, skrev TV3 Sport i 2018.

Netop sønnen, endnu en Steen Steensen Blicher (1923-2018), der til dagligt blot kaldte sig Steen Blicher, var fast spiller i AB. Han spillede 8 kampe for det danske A-landshold og var blandt andet med i truppen ved OL i Helsinki i 1952.

Den yngste Steen Blicher vandt det danske mesterskab tre gange med sit klubhold, og på sine gamle dage var han en aktiv tennisspiller. Og da