0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto:: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

I Esbjerg udspillede sig i 1995 en arbejdsmarkedskonflikt mellem buschauffører og busselskabet RiBus, hvor chaufførerne kæmpede mod privatisering og dårlige arbejdsvilkår. Billedet er fra en sympatistrejke i Aarhus i april 1995.

Politiken Historie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fjerde afsnit fra Kongerækken hos Politiken Historie: Overgangen til neoliberal tankegang skulle redde den danske økonomi

Fjerde og sidste afsnit i serien om arbejderbevægelsens historie tager fat i de problemer, som Socialdemokratiet løb ind i efter en gylden periode, hvor der virkelig var fart på udviklingen af velfærdsstaten.

Politiken Historie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kongerækken hos Politiken Historie

Arbejderbevægelsen Historie #4: Overgangen til neoliberal tankegang skulle redde den danske økonomi
Arbejderbevægelsen Historie #4: Overgangen til neoliberal tankegang skulle redde den danske økonomi

Henter…

Efter en gylden periode med Anker Jørgensen som statsminister og fart på udviklingen af velfærdsstaten blev Danmark ramt af en økonomisk krise. Høj inflation og arbejdsløshed samt underskud på finansloven og betalingsbalancen var virkeligheden, da Socialdemokratiet i september 1982 afgav regeringsmagten til den konservative Poul Schlüter.

For at redde den danske økonomi indledte Poul Schlüter en periode med neoliberale tiltag, der samtidig markerede overgangen til en ny økonomisk tankegang, som socialdemokratiske regeringer efterfølgende har holdt fast i.

Alt dette kan du høre om i fjerde og sidste afsnit i serien om Arbejderbevægelsens historie, hvor vi også kommer ind på en forandret vælgerskare og socialistiske fremtidsvisioner.

Serien laves i samarbejde med Arbejdermuseet.

Politiken Historie har haft fuld redaktionel frihed under tilrettelæggelsen af serien

Læs mere:

Annonce