0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Det Kgl. Bibliotek (farvebehandlet)
Foto: Det Kgl. Bibliotek (farvebehandlet)

Jack G. Westergaard gjorde Konservativ Ungdom til Danmarks største ungdomsparti, men de autoritære tendenser huede ikke moderpartiet.

Drømmen om den nationale genfødsel førte ungkonservatismen til storhed, men gav den også et blakket ry

Konservativ Ungdom orienterede sig i 1930’erne med Jack G. Westergaard i spidsen mod regimerne i Italien og Tyskland. Det blev til sidst for meget for moderpartiets berømte formand John Christmas Møller.

FOR ABONNENTER

Ifølge medlemmerne var sammenbruddet nært forestående og tiden moden til »den store og gennemgribende system- og forfatningskamp«. Derfor skulle KU arbejde for dannelsen af en såkaldt korporativ stat gennem en handlekraftig regering bestående af »rigets bedste mænd« under kongens førerskab.

Forrest i oprøret stod den tidligere formand Jack G. Westergaard (1908-1975), og han stoppede ikke her. Han krævede, at KU afbrød samarbejdet med Det Konservative Folkeparti og dannede en selvstændig organisation ved navn Dansk Ungdom.

Det hele var tvingende nødvendigt, hvis KU skulle kunne møde tidens krav, mente han. Og de pegede ifølge Westergaard skarpt mod højre:

Bliv abonnent på Politiken Historie

...og få adgang til hele artiklen og meget mere!

Læs mere

Forsiden