0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Historiske vandreruter #3: Holberg forspildte chancen for at blive klogere på den faldne adelskvinde Marie Grubbe

Politiken Histories historiske vandretur går i dag i hælene på en af danmarkshistoriens mest fascinerende kvindeskikkelser. Var Marie Grubbe et ustyrligt kvaj eller en kvinde, der turde tage livet i egne hænder? Spørgsmålet suser i ørerne på en forblæst og tåget vandretur på Falster.

FOR ABONNENTER

Sådan en skikkelse er Marie Grubbe, adelsdamen, der midt i 1600-tallet blev gift med en kongesøn, men endte på samfundets bund og siden har fået skønlitterære koryfæer som Steen Steensen Blicher, H.C. Andersen, J.P. Jacobsen og Juliane Preisler til at causere over, hvad der drev hende til handlinger, hvormed hun formøblede sin position i samfundets top.

Hendes livsforløb har også lokket Politiken Historie til Falster, hvor hun engang boede i det for længst forsvundne Borrehuset. Det er en blæsende og tåget dag, og da vi indleder dagens vandretur, kan det nærliggende Møn på den anden side af det smalle Grønsund ikke ses gennem tågen.

Vi går langs med diget vest for det gamle færgested, ind over markerne ved Næs, som huser Næsgaard Efterskole, og endelig nordpå langs kysten op mod Borrehuset. Fra sundet står en hård vind ind fra Møn, og bølgerne slår højt op på stranden langs vejen.

Har du lyst til at læse videre?

Kom i gang fra 29 kr.

Læs mere