0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
British Air Ministry
POLFOTO: British Air Ministry

Den tyske by Darmstadt ved slutningen af Anden Verdenskrig. Darmstadts kemiske fabrikker og glasproduktion var genstand for de allieredes bombardementer under krigen, hvilket efterlod over halvdelen af byen i ruiner.

Den europæiske krise: Fornuftsægteskab og bitter skilsmisse

Brexit, Trump og Rusland får de europæiske ledere til at stå tættere sammen. Men indefra trues de af vælgernes flugt mod fløjene og den voksende nationalisme. Spændingerne har rod i fortiden, og fællesskabet er fra første færd gået fra krise til krise.

FOR ABONNENTER

Men samtidig trues de selv samme ledere indefra af vælgernes vandring mod de politiske fløje og af den voksende nationalisme. De partier omkring den politiske midte, der i de fleste medlemslande har delt magten i årtier, er svækkede eller helt gået i opløsning.

Det store spørgsmål er, hvilken strøm der er stærkest: driften mod stærkere sammenhold for at stå imod den ydre trussel eller svækkelsen af den politiske midte? EU’s egen dramatiske historie kan måske give et fingerpeg om svaret.

Helt fra begyndelsen har det europæiske projekt været omdiskuteret, og tit er bølgerne gået højt:

Bliv abonnent på Politiken Historie

...og få adgang til hele artiklen og meget mere!

Læs mere

Forsiden