0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jesper Stormly. Billedet er farvebehandlet
Foto: Jesper Stormly. Billedet er farvebehandlet

Bent Weibel fik otte års fængsel for at sælge embargobelagte »elektroniske komponenter, præcisionsinstrumenter, elektroniske apparater til ballistisk afprøvning af våben og ammunition og specielle brandhæmmende plastmaterialer«.

De samarbejdede med Østblokken: Men topspioner var de ikke. Snarere fodfolk i spionernes krig

Grådighed og afpresning fik under den kolde krig danskere til at samarbejde med Warszawapagtens efterretningstjenester. Men nogen topspioner var der angiveligt ikke i Danmark. Der var nærmere tale om fodfolk i spionernes krig.

FOR ABONNENTER

Forbrydelsen? Bent Weibel havde siden 1972 solgt embargobelagt elektronik til Sovjetunionen. Det var ikke hvilken som helst elektronik. Det drejede sig bl.a. om, som det hed i dommen, »elektroniske komponenter, præcisionsinstrumenter, elektroniske apparater til ballistisk afprøvning af våben og ammunition og specielle brandhæmmende plastmaterialer«.

Oversat: elektronik til udvikling af våben- og radarsystemer.

En del af udstyret var produceret af Weibels fars firma, M.P. Weibel A/S, andet importerede han via sit eget firma, Ingwei A/S, som lå side om side med faderens i Københavns Nordvestkvarter.

Særligt
juletilbud

4 magasiner for kun 369 kr.

Læs mere