0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Antonio Gisbert ’Desembarco de los puritanos en América’, 1883
Foto: Antonio Gisbert ’Desembarco de los puritanos en América’, 1883

De første puritanere landede i den nye verden i begyndelsen af 1600-tallet, og snart var den amerikanske østkyst befolket af sekter, der oplevede forfølgelse i Europa. Her en højstemt malerisk fortolkning fra 1883 af de første puritaneres ankomst til Amerika.

Byen på bakketoppen udviklede sig til en central komponent i amerikansk politik

Siden 1600-tallet har et væld af religiøse samfund søgt tilflugt og blomstret på det nordamerikanske kontinent. Sekter, kulter og frikirker har fra begyndelsen af unionens historie stået stærkt i USA.

FOR ABONNENTER


Det hele begyndte med juristen John Winthrop og hans følge af puritanere, en protestantisk bevægelse, som i 1500- og 1600-tallet kæmpede for at ’rense’ den engelske kirke, som efter deres mening ikke var blevet reformeret helt og dermed fortsat led af katolske kvababbelser.

Da Charles 1. i 1625 besteg den engelske trone, blev situationen ekstra svær for puritanerne, for den nye konge var gift med en katolik, og så forekom tanken om at emigrere pludselig ikke længere så fjern. John Winthrop samlede en flåde på hele 11 skibe med omkring 700 migranter om bord, og de ankom til Salem midt på sommeren 1630.

Bliv abonnent på Politiken Historie

...og få adgang til hele artiklen og meget mere!

Læs mere

Forsiden

Fra fotoarkivet:  Kold øl, varme fristelser