0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mette Dreyer
Tegning: Mette Dreyer

Anne Marie Seier holdt som mange andre kvinder i 1700-tallet sin graviditet skjult, men historien fik alligevel et tragisk endeligt.

Den nyfødte lå død i dragkisten

Selv om straffen i 1700-tallet var halshugning og begravelse i uindviet jord, slog et stort antal desperate kvinder deres nyfødte børn ihjel. Tommy Heisz beretter her om en ulykkelig kvindeskæbne i Vestjylland.

Politiken Historie
FOR ABONNENTER

Da en vestjysk landmand i foråret 1953 var ved at pløje sin mark, ramte plovskæret pludselig nogle gamle knogler. Det lokale museum rykkede straks ud, og arkæologerne endte med at afdække et helt skelet. De har nok haft en formodning om, hvis jordiske rester det var. I flere hundrede år var den samme historie nemlig blevet fortalt igen og igen der på egnen. Det var den ulykkelige fortælling om Anne Marie Seier.

En tjenestekvinde, som havde dræbt sit eget barn, skulle ifølge overleveringen være blevet begravet i netop denne mark. I uindviet jord mellem Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord, hvor herregården Søgaard lå i 1700-tallet.

»Igennem et par århundreder har den folkelige overtro forbudt Holmslands bønder at lade deres kreaturer græsse på en bestemt mark ud til Stadil Fjord«, skrev Holstebro Dagblad.

Bliv abonnent på Politiken Historie

...og få adgang til hele artiklen og meget mere!

Læs mere