0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ullstein Bild/ullstein bild
Foto: Ullstein Bild/ullstein bild

Olof Palme blev efter en biograftur 28. februar 1986 myrdet af skud i det centrale Stockholm.

Mordet på Olof Palme måske tæt på opklaring: »Vi har arbejdet hårdt, og vi har spor, som vi tror meget på«

Den svenske chefanklager varsler snarligt gennembrud i sagen om drabet på Olof Palme.

Politiken Historie

Betyder det, at mordet nu bliver opklaret?

Måske. Chefanklager Krister Petersson (ikke at forveksle med Christer Pettersson, der tidligere blev tiltalt, dømt og frikendt for drabet, red.) var meget selvsikker, da han i februar proklamerede, at efterforskningen ville præsentere store nyheder inden udløbet af første halvår af 2020.

»Jeg er optimistisk. Vi har arbejdet hårdt, og vi har spor, som vi tror meget på«, sagde han i et interview med tv-kanalen SVT1. Men den svenske journalist og forfatter Gunnar Wall, der har skrevet flere bøger om Palme-mordet, har siden mindet om, at man i Palme-efterforskningen før har proklameret, at en løsning var nær. Det gjorde man i 1986, 1989, 1994 og igen i 1997.

Hvem kan vi regne med bliver udpeget som morderen?

Palme-efterforskningen har det seneste år gennemført en række nye afhøringer. Flere af de afhørte har siden fortalt aviserne Aftonbladet og Expressen, at efterforskerne viste stor interesse for den såkaldte Skandia-mand, som befandt sig på gerningsstedet, da Olof Palme blev skudt i 1986.