0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tage Christensen
Foto: Tage Christensen

Josephine Baker under sit besøg i Danmark i 1954, hvor hun holdt en tale om at bekæmpe diskrimination.

Politiken Historie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kritik af Politiken Historie: Her er, hvad vi burde huske Josephine Baker for

Glem bananskørtet: Her er, hvad vi burde huske Josephine Baker for, skriver historiker Andreas Ryttersgaard Alving i kritik af artiklen om Josephine Baker i seneste nummer af Politiken Historie.

Politiken Historie
FOR ABONNENTER

Når du tænker på Josephine Baker, så tænker du sikkert noget i retning af en dansende kvinde iført et bananskørt. Det er et korrekt, men ensidigt billede af, hvem hun var og langt fra repræsentativt for hendes person og alle hendes besøg i Danmark.

Alligevel er det denne optræden, som formidles alle steder. Det er fortællingen om sensationen, der reproduceres, mens eksempelvis hendes foredrag om diskrimination udelades, hvorved vigtige nuancere frarøves Baker og fortiden.

Den amerikansk-franske entertainer Josephine Baker pryder forsiden af den seneste udgivelse af Politiken Historie (14.10.2021), som er et temanummer om 1920’erne. I artiklen ’Bakers bananer. PH og hans mor var vilde med hende’ opridser Sarah von Essen, historiker og journalist, samtidens kulturkamp, tiden omkring denne optræden, og man får indblik i Poul og Agnes Henningsens syn på Baker samt hendes optræden på Dagmarteater i København i 1928.