0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Holger Damgaard
Arkivfoto: Holger Damgaard

En rørt Christian X rider ind i det genforenede Sønderjylland ved Frederikshøj nord for Christiansfeld 10. juli 1920. Midten: Kongefamilien ankommer 11. juli til festen på Dybbøl Banke. Nederst: Kronprins Frederik (th.) flankeres under fejringen af Prins Georg af Danmark og Grækenland (i midten) samt prins Harald i lys uniform.

Politiken Historie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Analyse: 2020 er dansk-tysk venskabsår. Det burde det være hvert år. Danmark har brug for det

Nok slutter Danmarks territorium ved Kruså, men det gør danske interesser ikke. Hvis vi vil forstå udlandet, må vi ikke glemme, at 100-året for Genforeningen i Sønderjylland også er fortællingen om et forhold, der gik i stykker.

Politiken Historie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I Sønderborg er der huse i umiskendelig sydtysk alpestil, og det, selv om det nærmeste bjerg, Dybbøl ’Bjerg’, på ingen måde kan konkurrere med Europas største bjergkæde. Husene er et eksempel på den særlige blanding af tysk og dansk kultur, der hersker i grænselandet, på samme måde som f.eks. provinsen Alsace-Lorraine byder på en blanding af tysk og fransk.

Læs resten af artiklen som abonnent på Politiken Historie

Køb abonnement

Annonce