0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Steen Wreem/Ritzau Scanpix
Foto: Steen Wreem/Ritzau Scanpix

Foto fra 2006, da Danmark druknede i papir fra gratisaviser.

Genbrug er slet ikke nyt: Tabte hesteskosøm på gader og landeveje blev til nye våben

Vi har altid genbrugt, men nu gør vi det også i bæredygtighedens navn. Den cirkulære økonomis forkæmpere kan finde inspiration i 1800-tallet.

Politiken Historie
FOR ABONNENTER

I disse år indfører mange kommuner nye måder at sortere affald på.

Netop i de dage, da vi i min egen kommune fik en ny skraldespand med særlige rum til plast, papir, metal og glas, læste jeg en børnebog fra 1986 med titlen ’Fra avispapir til æggebakker’.

I den kunne børn lære om genbrug, om nødvendigheden af at spare på råstoffer og om at lade være med at fælde for mange træer. Det hele præsenteret med fotos, Jesper Deleurans tegninger og en letlæst tekst, som fortæller, hvordan gamle aviser kan bruges i produktionen af æggebakker. Den pædagogiske stil har siden ændret sig, og nye begreber som cirkulær økonomi er kommet til, men der er også meget at nikke genkendende til. I informationsfolderen, der fulgte med vores nye affaldsspand, fremhæves æggebakker som et godt genbrugseksempel med oplysningen om, at printudgaven af en søndagsavis kan blive til 35 æggebakker.

Hov, mangler du adgang?

Det kan fikses! Bliv abonnent på Politiken Historie og få adgang til artiklen og meget mere.

Intropris: 29 kr.

Annonce